Step for step: Sådan optager du et kviklån

1) Klik dig ind på låneudbyderens hjemmeside eller brug en guide

Har du besluttet dig for, at du gerne vil optage et kviklån, er det første, du skal gøre at klikke dig ind på låneudbyderens hjemmeside. Har du ikke prøvet at låne online før, kan du eksempelvis benytte en af de hjemmesider, der findes, som hjælper dig til at vælge den rigtige lånemulighed ved at give dig en oversigt over priser, omstændigheder osv. for de enkelte låneudbydere.

2) Angiv personlige oplysninger og ønsket beløb

Når du har fundet den låneudbyder, der er bedst for dig og har klikket dig ind på dennes hjemmeside, vil du i de fleste tilfælde med det samme se skabelonen til din låneansøgning. Heri skal du angive dels, hvilket beløb du ønsker at låne samt en række grundlæggende oplysninger om dig selv – herunder dit navn, alder og CPR-nummer.

Det kan variere fra låneudbyder til låneudbyder og fra lånetype til lånetype, hvor stort et beløb, det er muligt at låne. Er der et bestemt beløb, du gerne vil låne, bør du altså også kigge efter dette, inden du vælger din låneudbyder.

3) Sende låneansøgning til behandling

Når du har angivet de påkrævede oplysninger samt det beløb, du ønsker at låne, skal du bruge dit NemID til at sende din låneansøgning af sted. Låneudbyderen bruger dit NemID til at lave en kreditvurdering af dig og tjekker blandt andet, om du er registreret dårlig betaler i enten RKI eller Debitor Registret. Er dette tilfældet, vil din låneansøgning i mange tilfælde automatisk blive afvist.

De fleste online låneudbydere anvender IT-systemer, som gør behandlingen af låneansøgning automatiseret. Disse systemer sorterer hurtigt i de oplysninger, du har angivet og godkender eller afviser din ansøgning baseret på en række standardiserede krav og regler.

Disse automatiserede behandlingsprocesser gør, at behandlingen af låneansøgningerne går meget hurtigt og i nogle tilfælde kan foregå på enkelte sekunder. Det betyder også, at du meget hurtigere end ved et traditionelt banklån vil have det lånte beløb tilgængeligt på din konto – hvis altså du får din ansøgning om at låne godkendt. Faktisk foregår behandlingsprocessen så hurtigt, at mange online låneudbydere lover deres kunder, at de kan ansøge om et lån i dag og have det lånte beløb klar til brug allerede i morgen.

4) Modtag dine penge og afbetal på lånet

Når du har modtaget det lånte beløb, kan du med det samme begynde at bruge af det til hvad end, du måtte have lyst til. Brug dem på et nyt TV, en drømmerejse eller noget helt tredje, du står og har brug for eller ønsker dig.

Låneprocessen slutter dog ikke i det, du har modtaget dine penge. Nu skal du nemlig over en periode, som du selv har angivet længden af eller som er fastsat på forhånd af låneudbyderen tilbagebetale det lånte beløb plus de renter, der er forbundet med lånet. Ved visse lånetyper, kan renterne være forholdsvis høje, og det er vigtigt at have dette i øjemed, inden du låner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *