Hvad er et SMS-lån?

Et SMS-lån er det man får noget tid siden kunne få alene ved at sende en SMS. Herefter gik der typisk 5-10 minutter og så havde man pengene på sin ”konto”

De fleste er gået væk fra denne metode fordi den blev kritiseret i pressen og af myndighederne, men selve navnet hænger ved og dækker egentlig blot over hurtige lån på mellem 500-10000 kr. I dag kaldes de også Mikrolån og Minilån.

Forskellen er stort set ikke eksisterende, men måden man ansøger om lånet foregår bare på deres hjemmeside og ikke via sms, der som sagt blev kritiseret særligt omkring fortrydelse.

Du kan nemt ansøge om smslån og der er meget sjældent problemer inden du modtager pengene. Da beløbet er relativt lille, er det forbundet med højere renter og ÅOP og her skal man helt sikkert tænke sig om en ekstra gang. Nogle gange kan det bedre betale sig at låne 15-20.000 kr. som et forbrugslån med kortere løbelængde og egentlig betale det samme hver måned grundet de lavere renter

Forskellen her er dog at forbrugslån ofte er forbundet med lidt mere krævende kreditvurdering. Det betyder at du skal sende mere dokumentation ind og tiden kan være op til timer eller dage alt efter størrelsen på lånet.

Et SMS lån er typisk ikke forbundet med meget andet en ansøgning og muligvis en lønseddel, for at bevise du er i job. Det betyder så at du får pengene typisk inden for 1 time og ofte før, ved en straks overførsel til din konto, så du er hurtigt videre.

Ny mobil med hurtige lån – Godt eller skidt?

SMSlån er hurtige og nemme og du kan købe meget hurtigt, men er det smart. Hvis du gerne vil have ny mobil telefon eller tablet så kan det være fristende at tage et hurtigt lån. Men tænk dig om inden du gør. Ofte kan du få en telefon eller tablet på afbetaling via dit teleselskab og det er ofte meget billigere i længden.

Er du kommet i den situation at du ikke kan gøre det, fordi du har en restance eller lign, så skal du måske hellere spørge dig selv om det er smart at låne flere penge.

Når du til den konklusion at du har råd til det, så er den låneform måske noget for dig

Hvor dyrt er SMS lån?

Det vinger meget og er 100% bestemt af udbyderne af lån. Nogle tager mindre end 25% og andre har en ÅOP på mere end 700%.

Man skal huske at 700% betyder at hvis du ikke afdrager på lånet så bliver det 7 doblet på et år. Omvendt betyder det også at du skal betale MEGET af på lånet for ikke at det bliver større. F.eks. kan et lån på 10.000 kr. tilbagebetales UDEN renter på under 12 måneder med under 1000 kr. om måneden. Hvis du har en ÅOP på 700% så skal du betale ca. 70.000 tilbage hvis det er over 12 måneder.

Dog er SMSlån ofte beregnet til at blive betalt tilbage over maksimalt 60 dage, så det skræmmende eksempel rammer kun dem der ikke betaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *